Belangrijke wetenswaardigheden van Lucerne

Paarden-lucerne van EquiSentials heeft 50% meer verteerbare energie dan een goede kwaliteit hooi. De hoeveelheid hoofdvoer kan hierdoor verminderd worden met ongeveer 25%.

Ruwvoer voor paarden
EquiSentials Paarden-lucerne is een vlinderbloemig gewas met een grove vezelstructuur. EquiSentials Paarden-lucerne bevat een hoog gehalte aan bestendige eiwitten, verteerbare vezels en energie die zorgen voor een veilig, natuurlijk en gezond voer, dat gegeven kan worden als aanvulling van een ander voer of als hoofdvoer.
Mineralen en sporenelementen
EquiSentials Paarden-lucerne bevat drie keer zoveel kalk als gras. EquiSentials lucerne voor paarden is dus een natuurlijke bron van kalk. EquiSentials Paarden-lucerne bevat verder het sporenelement Kobalt, waardoor paarden hun eigen vitamine B12 kunnen aanmaken. Kalk is essentieel voor de structuur van tanden, hoeven en botten maar is ook onmisbaar voor de spier- en zenuwfuncties. Lucerne is een natuurlijke bron van Calcium, 3 x zo hoog als in hooi die bijdraagt tot een uitstekend beendergestel en het Calcium-tekort uit ander voer opvangt. Hierdoor kan het helpen om OC en OCD te voorkomen.
Eiwitten en aminozuren
Eiwitten zijn noodzakelijk voor iedere lichaamsfunctie. Opgroeiende, drachtige, zogende, zwakke en herstellende paarden hebben zelfs extra eiwit nodig. Voor deze paarden is een goed verteerbaar eiwit met een goede balans van aminozuren het beste. EquiSentials Paarden-lucerne bevat 14% hoogwaardige eiwitten, bij hooi is dit ongeveer 8% en granen hebben 10.5%. De verteerbaarheid van eiwit is 75%, dat is beter dan hooi dat 50% verteerbaar eiwit heeft.
Vitaminen
Vitaminen zijn nodig voor de complexe chemische reacties in het lichaam. EquiSentials Paarden-lucerne bevat alle vitaminen voor paarden in de basisbehoefte, waardoor er geen extra supplement nodig is naast het hoofdvoer.
Energie
Energie is essentieel voor alle lichaamsfuncties. Verteerbare plantaardige vezels, suikers, zetmeel uit graan, dierlijke of plantaardige vetten en oliën zorgen voor energie. Te veel plantaardige suikers worden vaak genoemd in verband met koliek en hoefbevangenheid. EquiSentials lucerne voor paarden bevat 4-5% ontsloten plantaardige suikers, dit is veel minder dan in gras, 9-13% en melasse met 50%. De verteerbare vezel geeft een constante energie zonder dat een snelle en gevaarlijke gisting kan optreden bij het teveel eten van suikers en zetmeel.